Rum Jogaila Black

Druh rumu Tmavý rum, Obsah alkoholu: 38%
Krajina pôvodu Krajina pôvodu: Slovenská republika
Vek Vek:
Určenie Pre mužov Pre ženy
Zistiť cenu
na redbear.sk

Naše hodnotenie rumu Rum Jogaila Black

Pri tomto rume budem trochu viac zaujatý, kedže o produkte som si pred odchutnaním prečítal oveľa viac informácií ako pri iných rumoch. To čo zaujalo na začiatku ešte pred prvým ochutnaním je pekne prepracovaný obal (moja profesionálna deformácia) a to najmä pre fakt, že ide o slovenský počin na scéne rumov s poctivou metódou výroby. Mierným sklamaním hneď na začiatku je nižší podiel alkoholu a to len 38%. To sa naozaj bojíme na Slovensku vyrobiť rum o min. sile 40% :)? V hodnotení rumov preto len za tento fakt stráca u mňa na bodoch. Vôňa je výrazná po whisky. Popravde som očakával silnešiu intenzitu, aleto nevadí, lebo tie náznaky whisky je naozaj cítiť výrazne a preto by pri neznalosti produkte mohol "oklamať" nejedného ovoniavača. Musím uznať, že vôňa pôsobí komplexne aj pri nižšom podiele alkoholu. Na konci je vôňa pekne zaoblená a máličko nasladlá. A tá chuť! Mňam. Keby som nevedel, že ide o rum, tak budem tipovať, že pijem kvalitnú whisky. Úvod chute má podobné znaky ako známe portfólio Nestville whisky. Je kompexná, zemitá a príjemne dymová. Musím uznať, že toto je prvý rum, kde sa mi tá chuť po dube a príjemne hriaty pocit na konci spája do naozaj príjemného degustačného zážitku. V pomere cena a kvalita si rozhodne získal moje sympatie. Výsledné hodnotenie je preto veľmi vysoké a to 7/10 pomyselných bodov.

Čo o rume hovorí výrobca / distribútor

Rum Jogaila vzniká niekoľkonásobným destilovaním pravej cukrovej trstiny v medenom kotli. Následne prebieha proces zrenia v dubových sudoch po lahodnej 8 ročnej Nestville Whisky Master Blender. Jogaila je typický rum svojou drevnatou vôňou, sladkostou a chuťou s jemným nádychom po whisky. Blendovanie a egalizácia prebieha v drevených dubových kadiach, ktoré boli vyrobené z európskeho dubu. Teplota skladovania sa počas celého roka pohybuje od -25 do +25 °C a to výrazne ovplyvňuje kvalitu samotného rumu.